ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Αβέρωφ 6, Τ.Κ. 45221, Ιωάννινα
[table “” not found /]Το Κ.Ε.Α. είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που απευθύνεται σε νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Η έννοια της ακραίας φτώχειας ορίζεται ως η κατοχή εισοδήματος κάτω από ένα ορισμένο όριο και περιουσιακών στοιχείων κάτω από ορισμένη αξία.
Κριτήρια:
- Εισοδηματικά κριτήρια
- Περιουσιακά κριτήρια
- Κριτήρια διαμονής
Το Κ.Ε.Α προβλέπει τη διασύνδεση του νοικοκυριού σας, κατά περίπτωση και ανάλογα με τις ανάγκες του και εφόσον ικανοποιεί τα κριτήρια ένταξης κάθε προγράμματος, με:
- Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων.
- Παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης.
- Ένταξη σε προγράμματα και κοινωνικές δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας.
- Ένταξη σε προγράμματα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους.
- Κοινωνικό τιμολόγιο παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, παρόχων ύδρευσης, Δήμων και Δημοτικών Επιχειρήσεων.
Στο keaprogram.gr μπορεί να δει ο δυνητικός δικαιούχος εαν πληρεί τα κριτήρια αναλυτικά, καθώς και να υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής.
Η Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Ιωαννιτών, υλοποιεί στην Περιφερειακή Ενότητα ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).
Παροχές:
- Διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής
- Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης
- Διατροφικές συμβουλές
- Συμβουλές υγιεινής διαβίωσης
- Υλοποίηση πολιτιστικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων απασχόλησης για παιδιά ωφελούμενους
- Κοινωνικά φροντιστήρια
- Παροχή χώρων για παιχνίδι, συναντήσεις και εκδηλώσεις για παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση
- Εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για ωφελούμενους
- Νομική υποστήριξη
Στο Link : keaprogram.gr μπορεί να δει ο δυνητικός δικαιούχος εαν πληρεί τα κριτήρια του Κ.Ε.Α με την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης ,μέσω της οποίας μπορεί να δηλώσει την συμμετοχή του στο Τ.Ε.Β.Α
Επιπλέον μέτρα στήριξης κοινωνικών ομάδων αποτελούν:
- Η διανομή φρούτων και χυμών στους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε επίπεδο νομού και το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται από το 2015.
- Στήριξη στους πολύτεκνους και τρίτεκνους με διανομή φρούτων από τα αδιάθετα προϊόντα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων (φρούτα, χυμοί, οπωροκηπευτικά).
- Η συνεργασία της Υπηρεσίας με διάφορους ελληνικούς συνεταιρισμούς εμπορίας τροφίμων για διανομή καλαθιών τροφίμων στις περιόδους των εορτών.