Κλείσιμο Μενού

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Αντιδήμαρχοι

Ελένη Βασιλείου - Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας – Κυκλοφοριακών και Συγκοινωνιακών Θεμάτων

Γεννήθηκε στα Γιάννενα  και αποφοίτησε από  το 1ο Λύκειο.Σπούδασε Παιδαγωγικά στο ΑΠΘ και μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Εργάζεται σαν εκπαιδευτικός στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.  Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Υπήρξε εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Α/θμιας  Εκπαίδευσης Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Νομού Ιωαννίνων, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσιάς και Πεντέλης και  Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Ιωαννιτών.

Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

 

Γραφείο Αντιδημάρχου
Διεύθυνση: Κωλέττη 14, ισόγειο
Τηλέφωνο: 2651 0 83760
E-mail: vasiliouel@gmail.com

Γεώργιος Βίνης - Αντιδήμαρχος Χωροταξικού σχεδιασμού και Πολεοδομίας

Γεννήθηκε το 1962 στο Χαροκόπι Ιωαννίνων.

Πτυχιούχος του Νομικού τμήματος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δικηγόρος – Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

Μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων τα έτη 2005-2008.

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Παμβώτιδος 2007-2010.

Αντιδήμαρχος Δήμου Ιωαννιτών και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος τα έτη 2011-2014.

Αντιδήμαρχος Χωροταξικού σχεδιασμού και Πολεοδομίας Δήμου Ιωαννιτών  από το 2014 έως σήμερα.

Μέλος Συνδικαλιστικών και Πολιτιστικών Φορέων.

Παντρεμένος με την Αγγελική Ράδου του Σωτηρίου και της Φρειδερίκης. Νοσηλεύτρια. Έχω δύο γιούς.

 

Γραφείο Αντιδημάρχου
Διεύθυνση: Κεντρική πλατεία, Κατσικάς Ιωαννίνων
Τηλέφωνο: 2651 3 61801
Fax: 2651 0 94218
E-mail: georgiosvinis@gmail.com

Θωμάς Γιωτίτσας - Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Ο Θωμάς Δ. Γιωτίτσας γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1977. Κατάγεται από τη Γορίτσα, Κουτσελιού. Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων το 1994 και εισάγεται ως αριστούχος στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Ολοκληρώνει τις προπτυχιακές του σπουδές το 2000 με ειδίκευση στα Διεθνή Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά και την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας με θέμα «Η ανεργία στην Ευρωπαική Ένωση: Τάσεις, αίτια και τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος». Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ξεκινά τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα Οικονομικά στο New York University της Νέας Υόρκης τις οποίες ολοκληρώνει με την απόκτηση Master of Arts το 2003. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών εργάζεται στην ερευνητική ομάδα του καθηγητή Nouriel Roubini για την μελέτη των χρηματοοικονομικών κρίσεων στις χώρες της ΝΑ Ασίας τη δεκαετία του ’90. Γίνεται δεκτός με υποτροφία στο New School University της Νέας Υόρκης ως υποψήφιος διδάκτωρ όπου και εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή με θέμα «Monetary policy and asset price volatility» (Νομισματική πολιτική και διακυμάνσεις τιμών περιουσιακών στοιχείων).

 

Από το 2006 έως το 2008 εργάζεται ως ερευνητής στο Center for Economic Policy Research, με ειδίκευση στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές κρίσεις και το ρόλο των Κεντρικών Τραπεζών στην καταπολέμηση του πληθωρισμού και την προώθηση της ανάπτυξης. Συμμετέχει, μεταξύ άλλων,  στην εκπόνηση μελετών για το ρόλο του διεθνούς εμπορίου στην εκβιομηχάνιση των αναπτυσσόμενων χωρών, τη συμβολή των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων στην Ελλάδα και την Ιρλανδία και τη διαφθορά στην Ελλάδα.

 

Την ίδια περίοδο, εργάζεται ως βοηθός καθηγητή στο Barnard College του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης και διδάσκει Μικροοικονομική Θεωρία.

 

Τον Ιανουάριο του 2008 επιστρέφει στην Ελλάδα και εγκαθίσταται στα Ιωάννινα. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, εργάζεται ως σύμβουλος επενδύσεων και οικονομικός σύμβουλος. Το 2010 αναλαμβάνει ως επιστημονικός σύμβουλος στη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου με αρμοδιότητα την αξιολόγηση και παρακολούθηση ενταγμένων έργων στο ΕΣΠΑ, όπου και εργάζεται για ένα χρόνο. Την περίοδο από το 2011 έως το 2013 διδάσκει Διοίκηση Επιχειρήσεων, Στρατηγικό Marketing και Μακροοικονομική Θεωρία στο Central College, παράρτημα του Πανεπιστημίου του Sunderland, στα Ιωάννινα. Από τον Αύγουστο του 2013 έως τον Δεκέμβριο του 2015 εργάζεται ως οικονομικός αναλυτής και σύμβουλος επενδύσεων και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε μια από τις μεγαλύτερες μελετητικές εταιρίες της Ηπείρου.

 

Τον Φεβρουάριο του 2016 ιδρύει την Optima Solutions, εταιρεία η οποία εξειδικεύεται σε Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα για ιδιώτες, την εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων και μελετών βιωσιμότητας για επιχειρήσεις, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαφημιστική προώθηση και προβολή.

 

Στις Δημοτικές εκλογές του 2014 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ιωαννιτών με το συνδυασμό «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών» και από τον Απρίλιο του 2015 είναι Αντιδήμαρχος Οικονομικών.

 

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Τμήμα Ηπείρου.

 

Μιλάει άπταιστα Αγγλικά (Proficiency in English του Πανεπιστημίου του Cambridge και πτυχίο μεταφραστή του Πανεπιστημίου του Cambridge) και Γαλλικά (Diplome Approfondissement de la Langue Francaise).

 

Είναι παντρεμένος με τη Βιβή Μποτσόλη, Πολιτικό Μηχανικό και έχουν ένα γιο και μια κόρη.

 

Γραφείο Αντιδημάρχου
Διεύθυνση : Καπλάνη 7-9, 4ος όροφος7
Τηλέφωνο : 2651 3 61381
Τηλέφωνο Γραμματείας : 2651 3 61357
Fax : 2651 0 71825
E-mail : thgiotitsas@ioannina.gr

Νικόλαος Γκόλας - Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού

Ο Νικόλαος Γκόλας γεννήθηκε στα Γιάννενα στις 13 Δεκεμβρίου 1971.

Είναι πτυχιούχος Τ. Πολιτικός Μηχανικός και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον κλάδο της αργυροχοΐας.

Εκλεγμένος αντιπρόεδρος στο Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων (ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι.) και πρόεδρος του Συλλόγου Ανάδειξης και Προβολής της Γιαννιώτικης Αργυροχοΐας.

Από το 2006 έως το 2011, διετέλεσε μέλος στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ιωαννίνων (Ο.Ε.Β.Ε.).

Το 2016, εκλέχθηκε μέλος στο Δ.Σ. της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.).

Από το 2011 έως το 2014, διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών.

Είναι αντιδήμαρχος Τουρισμού, Εύρυθμης Λειτουργίας της Πόλης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής από το 2012.

Παντρεμένος με την Έφη Σίντου και πατέρας δύο παιδιών.

 

Γραφείο Αντιδημάρχου
Διεύθυνση: Αβέρωφ 10
Τηλέφωνο: 26510-33333
Fax: 2651033333
E-mail: nikgolas@gmail.com

Δημήτριος Κατηρτσίδης - Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς και Συντήρησης και Λειτουργίας των Παιδικών Χαρών του Δήμου

Γεννήθηκε το 1959 στην Ανατολή.

Είναι  παντρεμένος  με την Χρυσούλα  Γκιζά  με  την  οποία  έχει ένα  παιδί.

Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος Μηχανικός του  Πανεπιστημίου  του  Μάντσεστερ –Αγγλία  με μεταπτυχιακές  σπουδές στο  ίδιο  Πανεπιστήμιο.

Η επαγγελματική  του  δραστηριότητα  έχει  έδρα την  Ανατολή.

Δημοτικός σύμβουλος από το  2006 στον Δήμο  Ανατολής .

Μέλος της Αναπτυξιακής Εταιρίας  του Δήμου Ανατολής, συμμετείχε ενεργά σε όλες της πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου και διετέλεσε πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Ανατολής.

Αντιδήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμο Ιωαννιτών, από τον Οκτώβρη του 2012, με κύρια αρμοδιότητα την εύρυθμη λειτουργία του εργοταξίου.

Δημοτικός σύμβουλος από το  2014 στο  Δήμο, όπου ορίστηκε Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, και απο τον Μάρτιο του 2017 είναι Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς και συντήρησης και λειτουργίας των παιδικών χαρών του Δήμου.

 

Γραφείο Αντιδημάρχου
Διεύθυνση: Εργοτάξιο, Κωνσταντιπόλεως 5
Τηλέφωνο: 2651 3 61388
Fax: 2651 0 77805
E-mail: dkatirtsidis@yahoo.gr

Ιωάννης Λιόντος - Αντιδήμαρχος Υποδομών & Ενέργειας

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1974 και κατάγεται από την Ανατολική Ιωαννίνων. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Eκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στις Εκλογές του 2014 και ορίστηκε Αντιδήμαρχος Υποδομών και Ενέργειας, με ευθύνη την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Από το 1999 έως το 2002 συνεργάστηκε στο Έργο «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Σήραγγα Δρίσκου Τμήμα 2.3». Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και από το 2003 διατηρεί Τεχνικό Γραφείο Μελετών-Επιβλέψεων-Κατασκευών.

Διετέλεσε μέλος της Ομάδας Μηχανικών Ιωαννίνων (2006 – σήμερα), μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (2007-2010) και μέλος της Διοικούσας ΤΕΕ (2009-2010).

Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

 

Γραφείο Αντιδημάρχου
Διεύθυνση: Αβέρωφ 10
Τηλέφωνο: 2651 0 33333
Fax: 2651 0 33333
E-mail:jliodos@hotmail.com

 

Βάσω Μέγα - Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Υπαίθρου Πρωτογενούς Τομέα & Προστασίας Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ιωάννινα όπου κατοικεί μέχρι και σήμερα. Τελείωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο στα Γιάννενα και  συνέχισε τις σπουδές της στα Αγγλικά στην Αθήνα και την Αγγλία.

Ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών AB English School «Βάσω Μέγα» από το 1982 έως 2016.

Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος και πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων μέχρι το 1990.

Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ιωαννίνων επί σειρά ετών.

Νομαρχιακή Σύμβουλος Ν. Ιωαννίνων την περίοδο 2002 – 2006.

Μέλος Πολιτιστικών συλλόγων, επιτροπών με συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια  (ΟΗΕ, ΟΟΑΣΑ) και στη διοργάνωση Συνεδρίων, Ημερίδων, Συνδιασκέψεων για ζητήματα Ισότητας, Παιδείας, Πολιτισμού και κοινωνικής πολιτικής.

Μέλος Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Δ. Ιωαννιτών από το 2011, όπου το 2014 ανέλαβε καθήκοντα αντιπρόεδρου έως το 2016.

Μέλος με καθήκοντα αντιπρόεδρου στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» από το 2016.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2014 εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Ιωαννιτών με το συνδυασμό «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών» και από τον Μάρτιο του 2017 είναι Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης υπαίθρου πρωτογενούς τομέα & διαχείρισης υδάτινων πόρων.

 

Γραφείο Αντιδημάρχου
Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 4, ισόγειο
Τηλέφωνο: 2651361363
E-mail: vasomega@yahoo.gr

Βούλα Τσίλη - Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού

Η Βούλα Τσίλη γεννήθηκε στα Γιάννενα όπου και κατοικεί μόνιμα. Είναι παντρεμένη με τον Θωμά Αλεξίου, γεωπόνο, προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Ηπείρου και έχουν ένα γιο, τον Δημήτρη Αλεξίου, Δικηγόρο μέλος του Δ.Σ Ιωαννίνων.
Είναι πτυχιούχος της Νομικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1980). Ασκεί ενεργό δικηγορία στα Ιωάννινα από το 1982 μέχρι σήμερα.
Δημοτική σύμβουλος του δήμου Ιωαννιτών στις δημοτικές εκλογές του 2014. Μέχρι σήμερα ασκεί τα καθήκοντα της Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, καθώς και της Προέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κι από τον Απρίλιο καθήκοντα και Αντιδημάρχου Παιδείας.
Επίσης διετέλεσε Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Ισότητας, υποθέσεων Μεταναστών, Μουσείων και Αρχείων και Αναπληρώτρια Δημάρχου από 1/1/2011 μέχρι 31/8/2014.
Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Επιτροπής Θεάτρου.
Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών από 16/1/2012 μέχρι 31/8/2014.
Δημοτική σύμβουλος του δήμου Ιωαννιτών από 1/1/2003 έως 31/12/2006, καθώς και τακτικό μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής.
Εκλεγμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος Ιωαννίνων, από το 1995 έως το 2002.

 

Γραφείο Αντιδημάρχου

Διεύθυνση: Αβέρωφ 6, 1ος όροφος
Τηλέφωνο: 26510 01003-01011

Fax: 26510 01013
E-mail: tsilipar@yahoo.gr

dep@ioannina.gr