Δήμος Ιωαννιτών

Τελευταία Ενημέρωση09:33:07 AM GMT

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
Είστε εδώ: Αρχική

E-mail Εκτύπωση PDF

kpdp

Virtual Tour του Κέντρου Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας. Αναπτύχθηκε για τον Δήμο Ιωαννιτών από την εταιρεία Comitech.

E-mail Εκτύπωση PDF

Η «Πινακοθήκη Λέανδρος Μιχ. Σπαρτιώτης» είναι ένας σύγχρονος πολυχώρος τέχνης στον Άγιο Θωμά Πρέβεζας και στεγάζεται σε ένα χώρο 500τ.μ. που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό από τον ιδρυτή της Λέανδρο Σπαρτιώτη. Χωρίζεται σε 3 κύριες αίθουσες και άλλους βοηθητικούς χώρους που λειτουργούν ως εξής:
Η πρώτη αίθουσα είναι ο χώρος υποδοχής όπου φιλοξενούνται καλλιτεχνικές δραστηριότητες κάθε τύπου και ιδιαίτερα χώρος προβολής του έργου των νέων δημιουργών. Στη δεύτερη αίθουσα φιλοξενούνται καλλιτεχνικές δραστηριότητες και εκτίθενται εναλλάξ έργα ζωγραφικής από την ιδιωτική συλλογή της οικογένειας Λέανδρου Σπαρτιώτη.Η τρίτη αίθουσα είναι χώρος συνάθροισης, προβολών και ομιλιών και παράλληλα εκτίθενται γλυπτά, ξυλόγλυπτα, χαρακτικά και άλλα έργα τέχνης με το υγρό στοιχείο να κυριαρχεί στο χώρο. Τα έργα των καλλιτεχνών, Ελλήνων και ξένων, που εκτίθενται χρονολογούνται από το 1854 έως σήμερα.

Πληροφορίες:
Η πινακοθήκη είναι ανοιχτή για το κοινό Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο από 10:00 έως 13:00 κατά τη διάρκεια όλου του έτους εκτός των επίσημων αργιών.
Ποσειδώνος & Ερμού, Άγιος Θωμάς, Πρέβεζα, 48100
τηλ. 26820 89382
κιν. 6945 338335, 6976 866709
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Σχολεία και οργανωμένα γκρουπ μπορούν να ξεναγηθούν στο χώρο της πινακοθήκης κατόπιν ραντεβού και σε διαφορετικές μέρες και ώρες από τις προκαθορισμένες. Κατά τη διάρκεια περιοδικών εκθέσεων οι μέρες και οι ώρες λειτουργίας μεταβάλλονται και ανακοινώνονται με δελτία τύπου.

E-mail Εκτύπωση PDF
E-mail Εκτύπωση PDF

Η Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας «Γ. Μόραλης » εγκαινιάστηκε το Δεκέμβριο του 2010 και στεγάζεται στο ριζικά ανακαινισμένο κτίριο της πρώην Πυροσβεστικής. Διαθέτει δυο κεντρικές αίθουσες , εκ των οποίων η μια φιλοξενεί τη μόνιμη συλλογή και η άλλη τις κατά καιρούς περιοδικές εκθέσεις. Κόσμημα αποτελεί και ο αύλειος χώρος της πινακοθήκης ο οποίος σχεδιάστηκε από τον αρτινό αρχιτέκτονα Γ.Βαφιά με χαράξεις εμπνευσμένες από τη γεωμετρία του Γ.Μόραλη. Η συνεχής διοργάνωση περιοδικών εκθέσεων με όλες τις σύγχρονες μορφές εικαστικής έκφρασης , ο εμπλουτισμός της ήδη υπάρχουσας μόνιμης συλλογής, οι ξεναγήσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα αποτελούν μερικούς μόνο από τους στόχους της Πινακοθήκης με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη της εικαστικής παιδείας και τη διαρκή και ενεργή παρουσία της στην πολιτιστική δραστηριότητα της πόλης μας, καθιστώντάς τη ενεργό κύτταρο πολιτισμού. 

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 έως 14:00 & 16:30 έως 21:00, Σάββατο 09:30 έως 14:30 (Κυριακή κλειστά)
Διεύθυνση: Νικολάου Πλαστήρα και Τσακάλωφ
Τηλ. Επικοινωνίας: 2681024946
Facebook: Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας "Γ. Μόραλης"
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

E-mail Εκτύπωση PDF

Η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ είναι μουσείο νεοελληνικής τέχνης και λειτουργεί στο Μέτσοβο από τον Αύγουστο του 1988. Περιέχει έργα Ελλήνων ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών του 19ου και του 20ού αιώνα.  Ιδρύθηκε από τον Ευάγγελο Αβέρωφ-Τοσίτσα και ανήκει στο ομώνυμο κοινωφελές ίδρυμα. Κύριος άξονας αναφοράς στη λειτουργία της Πινακοθήκης είναι τα έργα της Μόνιμης Συλλογής, η οποία θεωρείται μια από τις πληρέστερες αυτής της περιόδου. Στόχος της μόνιμης έκθεσης είναι να δώσει στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς των τελευταίων δύο αιώνων και τα γνωστότερα ρεύματα της Νεότερης Ελληνικής Ζωγραφικής. Στους τρεις ορόφους της Πινακοθήκης ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει έργα των Λύτρα, Γύζη, Ξυδιά, Πανταζή, Βολανάκη, Προσαλέντη, Αλταμούρα, Ιακωβίδη, Παρθένη, Μαλέα, Οικονόμου, Κογεβίνα, Σπυρόπουλου, Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Βασιλείου, Τσαρούχη, Μόραλη, Τέτση κ.ά.

Ωράριο Λειτουργίας
Η Πινακοθήκη παραμένει ανοιχτή για το κοινό όλες τις ημέρες (και τις αργίες), πλην Τρίτης.
Πινακοθήκη: 10:00-16:00 / Κατάστημα: 10:00 - 16:000

Τιμές Εισόδου Πινακοθήκης
Γενική Είσοδος 3€
Μειωμένο εισητήριο 2 € (μαθητές, φοιτητές)
Δωρεάν παιδιά κάτω των 10 ετών και οι κάτοχοι καρτών ελευθέρας εισόδου ICOM

Πληροφορίες:
Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ
44200 Μέτσοβο
Τηλ.: 26560 41210
Fax: 26560 42617

Ίδρυμα Ευάγγελου Αβέρωφ - Τοσίτσα
Μαραθωνοδρόμων 59, 15452 Ψυχικό
Τηλ.: 210 6778244
Fax: 210 6715543

www.averoffmuseum.gr
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Σελίδα 1 από 3

pinakothiki-ioanninon dipe1

Σύγχρονη Δημιουργία

H καταγραφή των τοπικών καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων ...

Ιστορικό Αρχείο

O δικτυακός τόπος περιλαμβάνει το ιστορικό αρχείο αποφάσεων του Δήμου Ιωαννιτών από το 1911 έως το 1980...

Δημοτικό Ραδιόφωνο

Tο ραδιόφωνο μας εκπέμπει στα 98.7 MHz, 24 ώρες το 24ωρο προσφέροντας έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση...

Πνευματικό Κέντρο

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών βρίσκεται στην οδό Αγ. Μαρίνας 55, 45221 και ...

Public Hotspot

O Δήμος Ιωαννιτών παρέχει από συγκεκριμένα σημεία σε όλους τους δημότες και επισκέπτες της πόλης δωρεάν ...